В сутiнках

Фиолетта
В сутінках  вікна- екрани  як люстра,
В них оживають сюжети місцеві,-
Бані,  хрести, веж наточені вістря,
Лізе трамвай, як хробак,  на кінцеву.

Вечір на розі із вітром  у парі
Вдмухує ехо в  розчахнуті брами,
Спогади, наче тутешні  примари,
Вештають сонні, чи п’яні  дворами.

Час пам’ятає, як бавились в шахи,
Йшли   на двобій, себто  кожен у наступ,
Крила ізтерли, як змучені птахи,
Втрапили згодом в насталену пастку.

В гніздах приватних  панельних помешкань
Тіні вступають в права проти ночі,
Поряд - порогами стоптані  мешти,
Право на пам'ять  дощем мироточить.