Илышыш пура гын...

Валерий Марий
Илышыш пура гын й;с; дыр, неле дыр,
Ит кора; ;рдыжыш, ит кодо эрлалан,
Тыманмеш кынел-ян, вий дене шогал выр,
Уш ден шоналте да, ончыко ошкылал.

Кумылым н;лталаш к;ргыштет тырше тый,
Кече гай шокшо ден вес е;ым ырыкте,
Тунамак чонышто тул пижеш, ужат тый,
Шинча-влак вес т;кын й;лалыт, шылтыде!...