Шыргыжал

Валерий Марий
Тек кече онча яндар шинчашкет,
Тек лум кечыйол ден модын сокырта,
Мыняр уло кумыл н;лталт кайже тек,
Ончал кузе к;шн; кава ояра.

Ошо да шеме т;с-влак ден п;рт;с
Модын колталеш, кызыт теле шуын,
Лум пырче вола эркын-эркын к;шыч,
Шке вержым копаштет кийылташ муын.

Тыйын ваштареш шогалам, шыргыжал,
Пытартыш ужмаш деч шуко пагыт эртен,
Мыйым нигунам, иканат ит мондал,
Да пале: чонет мылам пешак келшен.