Брате

Галина Полищук Ярмульская
Не край, брате, моє серце,
Не бий ножем в спину.
Хіба краще тобі буде
Якщо я загину?

Сіла пташечка на гілку,
Тай защебетала.
Після довгої зими,
Радісно всім стало.

Давай, брате, миритися,
Живімо, як раньше.
Куском хліба ділитися,
Спати будем краще.

Злість, тривогу проженемо,
Із сердець жорстоких.
Великоднє свято скоро,
Христос Воскресає!

Нехай люди всі святкують,
Великодню паску.
Матір Бога величають,
Христа прославляють.

Нехай села оживають,
Колоситься жито.
В полі маки розквітають,
Солов'ї співають.

Краще в мирі жити, брате,
Оглянись навколо.
Яку Бог нам дарував,
Матінку - природу.