Квезаль

Леонид Укропитекский
Вночі я пасу баранів
На полі із мікросхем,
У скляних елементах його
Їх очі дурні
Знаходять своє відображення.
Наліво, направо,
За світлом повного місяця
Я стадо спрямовую.

Галявинами нашими, однак,
Не ростуть дерева,
Не росте трава і кущі,
Я баранів обманюю,
А вони мене,
І шерсть на них росте,
Більше на фальшиві бороди схожа.

Але мені надіслали Квезаля
(будь ласка, нехай це буде він) –
У хвості його очей тисячі різного кольору,
У крилах його вітер зупинений,
І, якщо я не помиляюся,
Він був спалахом синім
Посеред неба весняно-холодного.

На полі моєму квіти
Й вербові паростки,
Біля ніг мох барани отруєні.