Козацтво

Александр Соседка
*москаль - то людина ,котра ненавидить українців.

Біля  мурів похмурих стояв і гадав
Про ті давні часи середніх століть
Над фортецею дух козаків пролітав
У свідомості я відчував кожну мить

Як ціною життя боронили державу
Під покровом святої Цариці Небес
Перемогу козацтво одержало по праву
Бо в руках і у серці був Спасителя  хрест.

Бо чужого життя українець не скривдить
До чужої землі не відчує жаги
Але злих *москалів як чортів ненавидить
Повелося так люди,що ми вороги.

Увесь час *москалі скрегочуть зубами
Бо замучили завидки їхнє нутро
Та стає зрозуміло лише із роками
Що завжди над лукавим переможе добро.

Увесь світ відчував непохитність козацтва
Хто приходив зі злом залишався в труні
Ну а хто тут шукав милосердя і братства
Був гостем той бажаним і дорожче рідні.
Сосєдка  А.Д.                13.04.2017 р.