Лина Костенко. Пинг-понг

Людмила Цурко
 - день добрый -
 - здравствуйте -
 - как живёте? -
 - спасибо - славно - что у вас? -
 - работа - лето - жарко - жажда -
 - а настроенье? -
 - светло и у нас -
 - неправда - очи -
 - показалось -
 - но вы бледны -
 - летит же мяч! -
огнём молчанье разгоралось -
скрестились взгляды - но не плачь! -
слова - слова пусть будут ложны -
пустые - говори их вновь! -
а так - смотреть так невозможно -
в пинг-понге легковесных слов.

              Пінг-понг

 - добридень -
 - здрастуйте -
 - як справи? -
 - спасибі - добре - як у вас? -
 - робота - літо - спека - спрага -
 - а настрій? -
 - добре - все гаразд -
 - неправда - очі -
 - вам здалося -
 - ви зблідли -
 - обережно - м"яч! -
вогнем мовчання зайнялося  -
схрестились погляди - пробач -
кажи слова легкі й порожні -
кажи їх знов - кажи їх знов! -
а так дивитися не можна -
в настільнім тенісі розмов.