Христос Воскрес

Александр Соседка
По спИні ляскає батіг,… залило очі кров’ю,
А в них страждання від тортур і погляд із любов’ю.
Він знав про долю нелегкУ  та смерті не  злякався,
За наші ,за людські гріхи   Пілатом  розіп’ятий.

Здригнулася  уся земля , а небеса ридають,
У храмі тріснула стіна,Його  з  хреста знімають.
Марія діва у скорботі,а учні гірко плачуть,
Що більше Сина Божого нІколи не побачуть.

Колись ,в далекі ті часи пророцькі  віщування
Усьому людству предрікли ,що з мертвих Він повстане.
Христос  воскрес  на третій день, як бУло у писанні,
Поправши смерть , зійшов з небес  , приніс  у мир послання.

Що найважніше на землі любов до побратима,
Найголовніша  ж бо  тепер ,ця заповідь єдина.
А миж бо сестри і брати любили ,співчували,
Щоб шлях у пекло наші душі назавжди оминали.

Радійте люди  , їжте паски і крашанки даруйте.,
Подію цю найважливішу із радістю святкуйте
Живіть зі злагодою в світі ,про ближньго піклуйтеся ,
Кажіть: «Христос  Воскрес!»- і тричи поцілуйтеся.
Сосєдка О.Д.                14.04.2017р.