Шумят осины, деревянный крест

Катерина Ивчук
                «Тиняючись на чужині понад Елеком, стрів я діда вельми старого. Наш земляк і недомучений варнак старий той був…»
                Т.Г. Шевченко «Варнак»
               

Шумят осины,
Деревянный
Крест с
рушныком
расписным
у дороги.

Броварской
воровской
мой проспект-
улица длинная-
предлинная-
Киевская-
исходили тебя
мои ноги.

Броварской
пивоварный
проспект…


Тут
Шевченковский
Узник возник-
Постоял у осин
постояльцем.

Спит младенец
в коляске,
прикрыт
голубым
одеяльцем.

Пожелаю
Удачи шальной
Крикуну-
озорному мальчишке.

Тут разбойник
Свистел – Соловей.
Тут на въезде
навеки стоит
постовой.

Тут загублены
тысячи, тысячи,
тысячи…