Лiтня злива Лiрика

Бурчак Ворожбянский
Враз навкруг захмарилось,
Дощиком зірвалося,
Вдалині, за обрієм,
Громом обізвалося.

Шелеснуло листячком,
Задзюрчало цівками,
Блискавкою вдарило
Прямо над верхівками.

Вогняними стрілами
Сутінки розкраяло,
Полохливо й весело
Світ на мить осяяло.

Але раптом стихло все
Й літнє диво сталося:
Вмитою веселкою
Небо розсміялося.

1971 рік