Сонет 53 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
                "Какою ты стихией рождена?..."
                Вильям Шекспир. Сонет 53

Весну прекрасну береже із року в рік
Характер твій і образ  твій іконний.
Зорі проміння у твоїх яскравих щік,
Слова – немов  журчить струмочок горній.*

Творець-Всевишній наш, портрет щоб твій створить,
В натурщиці Аврору взяв, напевне.
Умієш ти небесне тепле світло лить,
Ти променем освітлюєш все темне.

З добром все гармонічно з’єднано в тобі:
Життєва вдача, досвід твій життєвий.
І вдячні бути всі повинні, хто собі
Заслужить лише  погляд твій миттєвий. 

Все, що прекрасне, називаю я тобою,
Я вдячний долі, що зріднилась ти зі мною.
_____________________________________________
*горній - небесний, вишній (Великий тлумачний словник
сучасної української мови, К., Ірпінь: ВТФ "Перун",  2005, с.255)