Наталка-неполтавка

Хохол Хохотович
Звідки їздила Наталка
В офіс в ценрі міста,
Не догадувались в кадрах,
Ані в інших відділах.

Тільки думали - здалека,
Мабуть, із Полтави,
Доїжджає на лелеках
І шле телеграми.

Бо приходить на роботу
Тільки під обід,
Поспішати не охота,
Наче на той світ.

Та Наталка жила поряд,
Як так може бути!
Докоряли їй - та зовсім
Не могли збагнути.

Та Наталка пояснила
Докладно по пунктах.
Що зібратись їй не сила
Чується - розгубленою.

Зранку включить пилосос,
Компютер у спальні,
Газ на кухні - старий тостер,
Телек, воду в крані.

Фен і плойку для волосся,
Вентилятор, міксер,
Мийку для брудного посуду,
Неглибокий кніксен.

Потім включить праву руку,
Згодом - усміх з лоском,
Потім, ноги - і інструкцію
Прочита до мозку.

Потім вийде із квартири
І в старім трамваї,
Пригада, що залишила
Праску, воду в ванні.

Потім - знову повернеться,
Аби відключити
Телевізор і смикнеться
За пральну машинку.

Поверталася по туфлі,
Бо в кімнатних тапцях
Вийшла - й сіла на маршрутку,
У повній прострації.

Потім жіночці здалося,
Що ключі згубила,
Це як зранку повелося -
Півдня за годину.

Керівництво прочитало
Детальну записку.
І назначило Наталю
Першим замом. знизу.