Про глибину, надуману на кухнi

Владимир Шеврон
[з розділу: твори в Початковому стилі]

Глибина не буває висока
В темній тиші панує вона
Прохолодна й вогка;
Бруд, слова і болі накопичених днів
Зберігає серед насіння бур’янів

Страхи і помисли лихі
В тій глибині - як свині у грязі(або людина),
В Ній Мара – в покої тихім, темнім
Солодко почиває

В глибинах: рух, вітри і звуки
В глибинах: час зникає, холод кує ґрунт
Тепло і світло на висі –
Як ті птахи в пащі гіпопотама, корисний ультрафіолет:
Короткочасні Її друзі

Не лізе вгору глибина.
Гнилий лист безкорисно не зтліває.

2017-04-18