Роздум

Юры Шышко
беларуская мова

Спынішься !
 Але , пакуль ,
кожны мчыць , наперад гоніць,
уцякае , бо - час ловіць,
каб у рэшце - рэшт стаміцца ,
па прымусу супыніцца .

Верагодна , ужо  хутка ,
дзень адыдзе  - ноч страчаць.
Надыходзіць час Вячэры !
Праца , Слава , ды Парада ,
Лыжка , міска , ды абрус ,
Гападарыць беларус .

Ладну на нач мае справу ,
 і ужыўшы добру страву ,
сэрцу хочацца спяваць ,
жонку бавіць , мілаваць .

ВечарнІца - кіпень мой ,
каб затым набыць пакой .

Сон каханай пільнаваць,
што ў начной цішы сапіць .
Коханка мая насніць ,
любая мая намарыць ,
мне іх трэба выканаць .

Жонка цуд - бы булка с печы ,
без вагі - крыло анёла !
Рукі , вусны , ды жывот .
Па - над коўдраю нага ,
ды пад скроняю рука .

Клопат ёсць , няма турботы .
Ноч ляціць на летуценнях !
Раніцай , на прыканцы ,
ўсё пакуль я планаваў ,
сон мяне апанаваў .

Ужо праз пэўны час прачнуся ,
жонцы нізка пакланюся .
Ды з падзякай памалюся .
Адбылася добра ноч !

Я снеданне прыгатую.
Дзеці ў школу сабяруцца.
ёй застанецца прыбрацца ,
ды мяне пацалаваць !

То быў план .
Апошне - мара .
Ўсё ! Дабранач !
Трэба спаць .