Ак канатлы кубэлэк

Алия Галимова
Ак канатын жэеп оча бер кубэлэк,
Купме карасанда - донья зур хэм тугэрэк.
Жаннар юкка чыга дип уйлап йормэ,
Энэ бит узе дэ "оча" - фэрештэ кебек.

Нинди сорле бакча: купме чэчэклэр,
Шундый матур булып ата лилиялэр.
Шул лилия тажына кунды ак кубэлэк,
Бигрэк гажэепле рэсем ясый бит табигать.

Жир эйлэнэ дибез без,
Табигать тэ тугэрэк:
Бер гасыр утеп китсэ дэ,
Килэ янадан, тик узгэргэнерэк.
Узгэрэ гасыр тосле тоела безгэ,
Тик хаманда лилиягэ куна бит ак канатлы кубэлэк.