Сонет 148 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
 "О, как любовь мой изменила глаз!..."
Вильям Шекспир. Сонет №148

О, як жадаю я зустрітися з тобою! -
Проснувсь адреналін в крові моїй.
Я сам не радий пристрасті такій,
Такого не траплялося зі мною.

Невже законів розум не сприйняв природи? -
Напевне, від запалення він згас.
Тому сміливо випускаю на свободу
Свої я почуття в мій пізній час.

Хто тут правий? Закоханість, чи ті закони? -
Ніхто не зможе правду віднайти.
Вбивав свої я почуття так, як ніколи,
Щоб дружбу нашу довголітню зберегти.

Чим більш про близкість нашу хочу я забути,
Тим більш, частіше  думаю про неї всюди.