Сонет 59 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
"Уж если нет на свете новизны..."
Вильям Шекспир. Сонет 59

Нема нового в світі. Повтори лиш одні,
Хоч розвиток подій йде по спіралі.
Чим більш сучасність ми свою пізнали,
Тим краще треба вивчить минулі наші дні.

Епохи, ери пішли у глибину століть,
Не міг наш світ лишитися незмінним.
Але смак влади, благ всіх неодмінно
У можновладців не пропадає ні на мить.

Кровопролиття воєн, диктатори, вожді,
Розмах убивств, між владцями інтриги.
Закутий люд простий, мов у веріги,
А влада тільки обіцяє: "Терпи і жди..."

Колись бо чаша переповниться терпінням,
Змінити все в житті відчує люд  веління.