Сприймай в менi i добре, i недобре

Миклош Форма
Сприймай в мені і добре, і недобре,
Багатослівні дні. Дні мовчазні.
Із жодним з кольорів не уособлюй.
І – понад все – мене прощай мені.

Так хочеться смиренних ідеалів.
В яких терпіння можна почерпнуть.
А ідеали, як і ми, страждали
і так, як ми, осмислювали путь.

За білим – чорне, а за чорним – біле.
Так є і так було, і буде так.
Сприймай. Пробач. Знайди на мене сили...
А білий з чорним – теж буває птах...

.......................

Ольга Юрьева 2

Прими во мне плохое и хорошее,
Дни многословия. Дни замкнутости полной.
И с "ярлыками" будь поосторожнее.
И мне прощай меня ты без условий.

Так хочется смиренных идеалов,
Чтоб для себя терпенье почерпнуть.
А идеалы, как и мы, страдали
И так, как мы, осмысливали путь.

За белой черная возникнет полоса.
Так было раньше, будет так и впредь.
Прости. На что-то закрывай глаза...
Дай птице черно-белой шанс лететь...