Мртав и бео

Кощей Бессмертный Миладинович
Кад једном будем мртав и бео,
кад земљу заглим црну,
када потонем у мрак цео,
кад зраци душе утрну...

Не тугуј, бићу ти невесео,
не иди стазама кривим.
Сети се... разгрни смрти вео –
ја можда тада оживим.