Квiтень

Борис Мохонько
 
Вітер свище, завиває,
Гне дерева і кущі.
Ходу квітень набирає,
Йде несміло по землі.

Зачекалися вже люди,
Сонця ясного, тепла,
Переміна скоро буде,
Квітень та саме пора.

Ще здивує він красою,
І порадує людей.
Стануть іншими весною,
Краєвиди для очей.

Вмиє теплою росою,
Перших квітів пелюстки,
Зашумлять ліси листвою,
Серед квітневої краси.

Квітень чарами своїми,
Зачарує знову нас,
Принесе він переміни,
Буде все у нас гаразд.