Wiosna

Просто Дорота
Георги Иванов

Пролет

Утро. Слънце. Светлина.
Птици. Пеперуди.
Пролет. Мирис на цветя.
Рой мушици луди.
Стадо. Чанове. Трева
Тучна и зелена.
Полъх. Утринна роса.
Пролетна премена!
Ручей – момина сълза.
Песен във полето.
Весел смях! Игри. Деца.
Хвърчила в небето.
Ниви. Оран. Семена.
Птици. Пеперуди.
Стадо. Чанове. Трева.
Рой мушици луди!



WIOSNA

Rano. Slonce. Z nieba swiatlo.
Motyl. Ptaki w gorze.
Wiosna. Zapach mocny kwiatow.
Roj szalonych muszek.

Stado. Dzwonkow cienkie glosy
W bujnej traw zieleni.
Podmuch. Krople rannej rosy.
Swiata odnowienie!

Biel konwalii- lez potoki*.
Z pola spiew donosny.
Gry. Latawce pod obloki.
Dzieci. Smiech radosny!

Pola. Orka. Ziarno w ziemie.
Motyl. Ptaki w gorze.
Stado. Dzwonkow glosy cienkie.
Roj szalonych muszek!

*Ландыш (по-польски: konwalia) по-болгарски называется "момина сълза", что буквально означает "девичья слеза", поэтому и "белизна ландышей- потоки слёз".