Сонет 76 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
                «Увы, мой стих не блещет новизной...»
                Вильям Шекспир. Сонет 76

В моїй поезії нема, напевне, новизни,
Сказали основне  у віршах корифеї.
Поезія свята, ми гріємось від неї,
Мені ж подарували істину вони.

Кохання, почуття завжди у кожного свої,
Їх виражають так, затронули щоб душу.
Я достеменно знаю: нічого не порушу,
Радітиму, якщо сонети будуть деякі мої

Такі,  як   написав Петрарка,  Дант,  Шекспір.
Так високо піднята ними вгору планка!
Своїй  Лаурі так освідчувавсь Петрарка,
Що у захопленні коханці до сих пір.

Пишу, напевне, я  сонет  вже сотий,
Та новизни не відчуваю ні на йоту.