Рибалка гумореска

Валерий Сентюрин
Куми  Данило  й  Степан – рибалки  завзяті,
Як  субота,  то  вже  їх  не  втримати  в  хаті,
Що  рибальці  головне? Човен,  вудка,  плівка.
А  не  мерзла  щоб  душа – біленька  горілка.

Кум  Данило,  та й  Степан  про  це  добре  знали,
Ще  в  середу  оковиту  до  півночі  гнали,
Як  на  місце  прибули,  знаряддя  дістали,
Тіло  й  душу  оковитой  одразу  гріть  стали

А  як  добряче  зігрілися, в  човен  гумовий  сіли
Захопив  з  собой  знаряддя,  погребли, поплили,
Вправно, швидко  все  зробили,  допили  пів  пляшки
Випалили  по  цигарці  й  влаштувались  спати.

Із  двох  кумів  прокинувся  першим  кум  Данило,
Піду  гляну  на  тенети, скільки ж  є  там  риби,
Кум  Степан  спить  як  дитина, аж  слюни  пускає,
Мабуть  сниться,  що  він  рибу  відром  вигрібає

Через  пьять  хвилин  Данило  кума  крив  і  лаяв,
Та  навіщо  ж  ти  тенети  по  полю  розставив?
Кум  Степан  у  відповідь, що  не  так  я  вправив,
Де  ви  вночі  веслували – я  тенети  ставив