У лелеки - невдалого дня не бувае

Миклош Форма
У лелеки – невдалого дня не буває,
Бо в лелеки – хороша робота щоденна.
Хай здається комусь, що робота буденна,
Та лелека таке вже покликання має.

Є на місяців дев'ять замовлень в лелеки –
Доставляти перекази відповідальні.
І ніколи не буде замовлень останніх,
Хоч летіти – і важко, і, часом, далеко.

А буває і втома, щоправда, приємна.
А бувають замовлення і проти ночі.
Про вечерю на кухні лелека клопоче...
І про настрій поганий не знає напевне...