***

Вера Сурикова
Заблукало сонечко
Поміж хмар.
Гріє мене болісно
Серця жар.
Я як сива пташечка
Попід стріхою
Стала безборонною,
Й навіть тихою.
Без тепла весняного
Не розквітнути.
Серцю без коханого
Тільки зникнути!(
Милий мій, соколику,
Відпусти мене!
Квітка у неволеньці
Не цвістиме!