Mimoza, zolta mimoza

Алла Польская
Kompozytor (muzyka):
Yuriy Beychuk

MIMOZA, ZOLTA MIMOZA
 
Pamietasz nasze mlode lata,   
Ostatni tez marcowy mroz 
I oto, jak bukiet ze zlota,
Mimozy wtedy mi przyniosl.

Nam slonce radosnie swiecilo,
Zlocistym promieniem znad gor,
Ono za chmury zachodzilo,
I powracalo zza tych chmur.   

Refren:
Mimoza, zolta mimoza,
Wiosenny sloneczny bukiet.
Do serca wbil sie kolec lozy…      
To odpowiedz na milosc wnet.


Rzucilismy sie w ramiona, 
Aby uczucia darowac.               
Jakze milosci slodkie plony,
Ktore pragnelismy zbierac.

I nie spostrzeglismy w kaluzach,
Jak blask promieni slonca drzy,   
A po zimowych chlodach duzych
Nabrzmialy spiace paki drzew.   

Refren:
Mimoza, zolta mimoza,
Wiosenny sloneczny bukiet.
Do serca wbil sie kolec lozy…      
To odpowiedz na milosc wnet..


Dzis wiosna bawi sie na lace
I razi swiatlem caly czas.               
Bukiet mimozy, jakby slonce,
Milosc tymczasem budzi w nas.

Czulosci wroca, ktore byly,
Urokiem znow ociepla nas.
Uczucia znowu w nas ozyly,
Jestesmy bliscy sobie teraz.

Refren:
Mimoza, zolta mimoza,
Wiosenny sloneczny bukiet.
Do serca wbil sie kolec lozy…      
To odpowiedz na milosc wnet.


08-03-2017
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)