Обжора Из Лены Каминской7 С укр

Римма Батищева
На http://www.stihi.ru/2017/04/05/10233 

Я - обжора. Да, я - листоедка!
Я бы съела весну и тепло,
И цветочек, и травку-соседку –
Всё смела бы, как то помело:
Зелень сочную, бабочек миску,
Что садятся на каждый цветок.
Подобралась тихонько бы, близко.
Только так, чтоб никто не засёк…
Красота небывалая – чары!
И чудесною стала бы – класс!
И надгрызла бы даже Стожары -
Вкусно звёздочки светят для нас.
Одуванчик, тюльпан смаковала б,
Лепесток, что от ветра дрожит.
Так и грызла бы тихо, помалу…
Ведь не спит у меня точка «Джи»…
       11.04.2017

Ненажера
Ненажера, мов гусінь пухната,
Я би з’їла весну і тепло,
Зелентрав’я, якого багато
На землі.  Смакувала б стебло
Соковите. Метеликів з миску,
Що кружляють навколо квіток,
Підловила б і згамала зблизька,
Тільки щоби не бачив ніхто…
Зі краси у красу – ось де чари!
Я  найкращою в світі була б…
І надгризала б трохи Стожарів,
Де зірки визирають з кульбаб.
Пелюстки облизала б (як ложку)
У тюльпанів, ковтнула би бджіл.
Гризла й гризла усе би потрошки…
Бо не спить у мені крапка «Джі»…