Emily Dickinson, 1570, Forever honored be the Tree

Илья Липес
    Emily Dickinson         
          1570

Forever honored be the Tree
Whose Apple Winterworn
Enticed to Breakfast from the Sky
Two Gabriels Yestermorn.

They registered in Nature's Book
As Robins -- Sire and Son --
But Angels have that modest way
To screen them from Renown.

     Эмили Дикинсон               
          1570

Всегда благословенно будь
То Дерево в саду,
Что в стужу Яблоко хранит –
Двум Ангелам еду.
В Природной Книге имя их –
Отец и Сын – Дрозды.
Неярки ангелы в миру
И лавры им чужды.