Россия и Болгария

Ольга Мальцева-Арзиани2
РОССИЯ и БОЛГАРИЯ

Россия и Болгария веками рядом шли,
Они сражались с турками за пядь святой земли.
И был тогда возвышенным славянский наш союз,
Святой союз с Болгарией, моя святая Русь!

РОССИЯ и БОЛГАРИЯ не могут воевать
Хранит нас Православие, хранит нас Божья Мать.
РОССИЯ и БОЛГАРИЯ - родные две сестры.
РОССИЯ и БОЛГАРИЯ -  ведь это Я и ТЫ!


БОЛГАРИН вспомнит ШИПКУ, и ПЛЕВЕН вспомню я
МЫ ВМЕСТЕ ПОБЕДИЛИ, НАВЕКИ МЫ ДРУЗЬЯ!
РОССИЯ и БОЛГАРИЯ - родные две сестры.
РОССИЯ и БОЛГАРИЯ -  ведь это Я и ТЫ!
*

РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ

Превод: Юлияна Донева

 Русия и България вървели редом век.

С турци се сражавали за педята земя.

Възвишен бе тогава славянския съюз,

Свят съюз с България и моята свята Рус.

 Русия и България не могат да воюват,

Православие ни пази и Божията майка.

Русия и България са родни две сестри

Русия и България, това сме Аз и Ти.

Шипка помни българина, Плевен помня аз

Редом победихме, приятели сме вечни.

Русия и България - родни две сестри,

Русия и България нали сме аз и ти!

*   *   *