Красива

Хохол Хохотович
Подруга пита у мене,
Чи вона красива,
Подивилася у дзеркало -
А вона вся сива.

В кого ти питаєш, люба,
Якби я красою
Вирізнялася, чи любо -
Махнула б косою?

В кого ти питаєш, мила,
Якби я - примхлива,
Вибирала - і косила
Лишень всіх вродливих?

В кого ти питаєш, чудо,
Я тебе - відразу
Полюбила, й не відчула
Жодної відрази.

В кого ти питаєш, знаєш?
В кого ти питаєш?
І кому свій знак питання,
Як косу, клепаєш?