Сонет 123-2 из цикла Шекспир по иному

Леонид Ружинский
     «Не хвастай, время, властью надо мною…»
                Вильям Шекспир. Сонет 123

Душею, тілом відчуваю здоровим я себе,
Та інколи нещадно мене долають муки.
Як необхідне, прихід нудьги сприймаю, скуки,
Живу, хвилююсь, якщо не бачу довго я тебе.

Антагоністи день і ніч, ворожі між собою,
Домовилися шкодить, до мене тягнуть руки.
Тож,  жорстокість відчуваю я вночі розлуки,
А вдень жадаю я, коли зустрінуся з тобою.

Так радісно мені, якщо тебе я вдень побачу -
Тоді все спориться, тоді все в лад в моїх ділах.
Якщо тебе не бачу я - відразу всюди крах,
І переслідують мене помилки і невдачі.

З тобою миті щастя вдень - моє бажання,
Щоб повторилися вони - одне прохання.