Бабусина хата

Людмила Снитко
Біля тину стою на дорозі…
І спливають у пам’яті дні:
он бабуся стоїть на порозі,
ми – такі безтурботні й малі.

І усмішка бабусина щира,
хвартушок у дрібних  квіточках,
і хустинка чистенька та біла,
і кофтиночка у цяточках.   

Лампачова*  білесенька хата
під пожухлою стріхою спить…
Квітнуть мальви, півонії, м’ята
і порічка росою блищить…

І любистком покрита долівка,
і вишневий кисіль у мисках,
коло груби – бабусине ліжко,
квіти вишиті на подушках.

Біля тину стою на дорозі –
на прийдешньо-минулій  межі…
Хвіртку я прочинити не в змозі, 
бо живуть там вже люди чужі.

03.2017
__________________
* лампач, діал. – необпалена велика цегла з глини з домішкою соломи.