Не звертати уваги

Хохол Хохотович
Маю - я проблему гостру -
Помічать дрібниці,
Тому вчуся жить, як в гостях,
Пить і веселиться.

Не звертать свою увагу,
Очі відвернути,
Бо життя - це лиш омана,
Краще - проминути...

Якби мені зросту зайвих
Тридцять сантиметрів,
Я бродив би - недосяжний,
В хмарах, як безсмертний.

Та на рівні мого ока -
Лиш одні дрібниці.
Я клюю їх, як сорока,
Й прагну не дивиться.

Та життя якось як зверне
Всю мою увагу,
Разом з шиєю і ребра
Помне за відвагу.