Я в нове виходжу зi старого

Миклош Форма
Я в нове виходжу зі старого –
Лишиться за спиною старе.
І, здається, легше ходять ноги,
І нове ніхто не відбере.

Як це дивно: вчора ще – утома,
А сьогодні – молода душа.
І юнацьке тіло невагоме
Легко так живе, не поспіша.

Я виходжу, хоч не перша спроба,
Але серце вже не затремтить...
Так в життя виходять із хвороби –
Наче крила виростуть за мить...