Чи то путь задута

Амале
русинская народная песня

                Деду




Чи то путь задута, чи трава зелена,
Ши не накосивем коничкови сена.

Косила бы ся ми тая поляночка,
Кебы ми грабала моя фрайирочка.

Та моя фрайирка, чорнява циганка,
Казала ми прийти, сама двери замкла.

Кедь жес замкла двери, замкни и сердечко,
Та зоставай здрава, моя фрайиречко.

Добра вода, добра, на каждим ярочку,
Але найдобриша, де мам фрайирочку.

Добра вода, добра, але на Бескиди,
Довго я вже небыв з милов на бесиди.

Ани на бесиди, ани на чеканю,
Довго я вже небыв у солодким спаню.

Заспивайме соби двома голосами,
Йеден пиде врхом, другий долинами...