и отиде пешком при тогова

Данаил-Петров-Досев
пеша при тогова с мустаците
той бе зад щанда си побратиме
бе преваляло в боклукофата
цял плик с надпис била плик пьл с играчки
при другата кофа льскава обувка
само една ,нали ,в прохладата
и казах на тогова чеоще не съм
ти донарисувал иконата жена ти нека бъде сигурна
ще я получи а той се смее и ми вика когато искаш
пил ли си кафенце имаш ли  цигарки

какьв художник ненарисувал едната икона на богородица царица вече 6 месеца
започнах на дъска от махагон дъската се огъна

какъв поет нвсъумял да впише всичко туй във два три реда

е как е работата пита -аз- напускам скоро тъй както
впоследствие проучих един от прокурорите е позвънил на домакина на станция су св климент охридски за да пошушне на касиерката която касиерка е и операторка не го допускай този със количката поне до 3 минути

но аз съм в пълолетие ще ти разкажа
домакинът стърчи и ме чака да викам
пък ти вместо туй го питаш с поглед горък пич я дай една цигара
той- бегай оттук
но какво бегай
аз нему веднъж срещам цигане и му викам така
а то с с ръце на кръста си помисли я го гледай

кварталците пред продавницата се засмяха
решили че са всички циганета тука
но ти отдалечавайки се весело  посърна тъй кат въпрос
с какво нахрани цигането ти клъвна темето извътре
с какво нахрани цигането ти

и кофи рейсове прохлада
в столицата ето в плик
играчки и колички всякви и стъклена бутилка  с надпис кока кола

не ще довърша този опит макар че петушков завърши старуха изергил на време отново ще ви пиша аз