Страшний сон гумореска

Валерий Сентюрин
Працівнику  гідрометеоцентра
Як  ніч – сон-страшило,
Наче  в  житті,  як  в їх  центрі,
Все  стало  мінливо

Вдень він  має  сорок  років,
Вночі  вдвоє  більше,
Вдень  тиск  в  нормі  його,
Ніч – і в двоє  вище,

Вдень  мужчина  він  як  кремень,
Ніч – з  нього  пісок  сипе,
Вдень  вітер  не  дошкуляє,
Вночі - шквал- вітрище.

Вдень  ще  той  з  нього  коханець,
Ніч – в  опадок  випав,
День – і  швидкість  блискавична,
Ніч – і ледве  диба

Ноги  важкі  наче  гірі
До  лежка  б  дістатись,
Відпочіть й  на  кляту  службу
З  ранку  знов  збиратись

Прокинувся  увесь  мокрий,
Холодний  від  поту,
Ні,  таки,  мабуть,  прийдеться
Міняти  роботу