Чи знаeш ти як пахне нiч?

Валентин Шваб
Чи знаєш ти як пахне ніч?
Як пахне сонний місяць запашний?
Воно все пахне ніби нова річ,
Ніби свіжа квітка, ніби дощ рясний.

Не пожалій одіть топанок
Шинель візми з собою й шапку
І вийти в темну ніч на ґанок
Напередодні раннього світанку.

І ти відчуєш ночі аромат -
Запах свіжості, трави, землі.
Відчуєш запах місячних сонат.

Такого не було і в сні,
Щоб смакував я пахощі Карпат.
Таке буває вдома, тільки навесні.