Пiсня - душа моэi краiни

Михаил Онищенко2
          Пiсня - душа  моєї  країни.
 
Пісня - душа  моєї  країни,
І  пісні  я  люблю,  та  й  сам  з  України.
Як  почую  лише,  десь  «Черемшину»,
Пригадаю  тоді,  я  кохану  дівчину.

Коли  сумно  мені, такої  ж  співаю, 
Пісень  в  нас  багато,  не  усі,  я  їх  знаю.
«Рідна  мати  моя»,  починаю  співати,
Коли  хочу  тобі  моя  мамо  сказати:

Ти  була  найдорожча,  найрідніша,  для  мене,
І  без  тебе,  так  сумно,  дорога  моя  нене.
Пам’ятаю  тебе,  буду  вік  пам’ятати,
Для  мене,  як  сонце,  моя  рідна  мати.

Пісні  у  нас  є,  мелодійні  й  веселі,
Коли  радість  приходить  у  наші  оселі.
То  ж  співаємо  ми,  усі  їх  завзято,
І  легко  на  душі,  на  душі  тоді  свято.

І  світу  відомий  наш  «Щедрик»  народний,
Піднімає  всім  настрій,  цей  спів  благородний.
А  «Ніч  яка  місячна»,  хочу  всім  нагадати,
Слова  у  ній  ніжні,  так  і  кличуть  співати.

Лети  наша  пісне,  над  землею  моєю,
Звеселяй  людям  серце,  красою  своєю.

           14:15.09.05.2017.