Лета балю майго выпускнога

Мария Ючкович
Лета балю майго выпускнога
Па-над рэчкай губляе* сляды.
Хто б мог ведаць*, што тая дарога
Нам разлуку пашле на гады.
Плыў туман, як з дзівосных карунак*
Па-над рэчкай бязважкі* абрус*.
Быў нам першы ў жыцці пацалунак
Таямніцай* з Краіны Спакус*.
І дзяўчына ў карункавым* плацці
Чараўніцаю* з казкі была,
Ды гадала, ці ведае маці,
З кім яна каля* рэчкі ішла.
І пабеглі, як з горкі дарога,
Непрыкметна*, нястрымна* гады...
Лета балю майго выпускнога
Па-над рэчкай губляе сляды...

               губляе -- теряет
               ведаць -- знать
               дзівосных карунак -- дивных кружев
               бязважкі -- невесомый
               абрус -- скатерть
               таямніцай -- тайной
               спакус -- искушений
               карункавым -- кружевном
               чараўніцаю -- волшебницей
               каля -- около
               непрыкметна, нястрымна -- незаметно, безудержно