Тайна тайн...

Людмила Аристархова
Збожеволiла мить,
миє в травнi долонi.
Знову дзвони п'янять,
тануть сльози солонi…
Бджоли носять меда
їм натхнення занадто.
Чомусь в щастi нужда,
коли в серцi стаккато.
М'ятний присмак журби
i зоря пелюсткова
в вiзерунках рiзьби
де звучить колискова.
Де волошковий край,
маків цвіт, синєгір'я
ти, скрипалю, заграй
про любов в надвечір’я…
Розкажи менi, друже,
чому рветься серденько,
чому думка, як вужик,
бiля горла близенько?..
Таємниці відкрий,
як тi пута нам зняти.
Хрест нести до пори,
щоб тебе обiйняти…
Плаче скрипка душi,
ллється пісня любові.
хмари, як вітражі,
у той час вечоровий…
Хай чаклує нам мрія
навесні в піднебессі…
кольори, мов месія,
у привабливій п'єсі
 
***
Обезумевший миг
моет в мае ладони,
Мир хмельной от интриг,
тают слёзы агоний.
Носят пчёлы меда,
им наитье – задаток.
Что так в счастье нужда,
когда в сердце стаккато?..
Мятный привкус тоски
в той заре лепестковой
и узоры резьбы
в колыбельной не новы…
Васильков нежный край,
маков цвет, синегорье…
Ты, скрипач, нам сыграй
о любви и о море…
Расскажи, милый друг,
что так рвётся сердечко.
Словно ужик, недуг
и удавкою вечность…
Тайна тайн вне игры,
в путах боль не унять.
Крест нести до поры,
что ж туманится взгляд?..
Плачет скрипка души,
льётся песня любви.
Облака – витражи
дарят отблеск зари…
Чар ли хватит стихии –
удивляет бурлеск…
В цвете тайны мессии
притягательность пьес...


09.05.2017