Вишиванка, вишиванка

Таня Черненко
Вишиванка, вишиванка -
Це сорочка, мов веснянка.
Вишиванка - сила роду,
Довга нитка - це свобода.

Кожен колір - є основа:
Дух народу, мудрість слова.
Біллий колір - єдність, цнота,
А рожевий - то турбота.
 
Чорний колір - біль, жалоба,
Синій - вірність, рідна мова.
А червоний, то - кохання,
Життя, пристрість та бажання,

Лідерство, міцне здоров'я,
(Символ Божої любові).
Колір зелені - стабільність,
Фіолетовий - то зрілість,

Жовтий - теплота й повага,
Чесність, щедрість, рівновага.
Помаранчевий - це гідність,
А блакитний - мрія, ніжність.

Різнобарв'я на тканині -
Це культура України.
Прославляймо у співанках
Оберіг наш - вишиванку!