Послухай, н ч сп ва серенади

Ольга Гала
Послухай,ніч співає серенади
Мовчанням вітру, спалахом зорі.
Вже солов’їв розкотисті рулади
Позамовкали. Тихо у дворі.
Лиш чути скрипку цвіркуна малого
Під вікнами в розніженій траві,
І від концерту втішного такого
Так хороше, так затишно. Нові
Курличуть мрії в голові до ранку,
Усе літають, спати не дають.
І  на моїх зачинених фіранках
Дрімають тіні, солодко сопуть.

Послухай, ніч співає так натхненно:
Зеленим листям, запахом весни,
Так лагідно, так пристрасно, блаженно.
Тремтять від того сонні ясени
Під місячним промінням. Сяють зорі,
А серенади ноти рвуться в бій...

Вже ніч малює чарівні узори
І ковдрою торкає моїх вій.