Знов за в кном гуля прохолода

Ольга Гала
Знов за вікном гуляє прохолода
І стиха заглядає до кімнат.
Така блаженна, літня насолода,
Такий солодко-пряний аромат!

Знов цвіркунів концерт луна невпинний,
Нічний метелик стукає в вікно –
Це літній вечір лагідний, гостинний
Вмикає раз-у-раз своє кіно.

І відлітають вмить усі печалі.
Так хороше, спокійно. Цілий світ,
Закутаний у зоряні вуалі,
Злітає в снах чимдалі від орбіт.

Мої думки наповнює свобода:
Вони готові вже в майбутній день!
Знов за вікном гуляє прохолода,
І цвіркуни виспівують пісень.