Ще не закiнчилась вiйна...

Анатолий Потиенко
Ще й досі не закінчилась війна –
Копає й досі ще могили…
Звучать на перекличці імена
Тих воїнів, що залишились.

Я чув, як уві сні мій дід кричав
Та закликав всіх до атаки,
І ніби автомат зривав з плеча,
І люто рвав чеку гранати.
 
Ще й досі не закінчилась війна:
Осколки й досі лізуть з тіла –
Від болю очі криє пелена,
І стогне син війни безсило…

В святі травневі переможні дні
Карбують крок свій ветерани –
Вони в рядах парадних не одні,
Бо з ними – їх однополчани.

І залишились в пам’яті вони
Навіки молоді й красиві…
Карбують крок свій дочки і сини –
Ще юні і вже зовсім сиві.

І перемога та – на всіх одна –
Не забувайте про це, люди!
Йде по Землі квітуюча весна
І пам’ять-совість нашу будить.

Ще й досі не закінчилась війна…