Cцяжынка, што вядзе наперад

Юры Шышко
бел.

 Cцяжынка , што вядзе наперад ,
 Ўсе крочыць - крочыць i няма кaнца
 Блакiтная хусцiнка клiча -
 Ўсе  наперадзе яна

Я не стамлюся , ногі - ў крыві .
І буду моцны і жывы -
Не справа у тым што уцякае -
… Не страчу  мары - што шукае
Калi   усяго - усяго  хапае ,
Бязглуздіцы у жыццi не дастае-
Таму лічы  - няма нічога

Ў небе хмаркi  ў прыгажосцi -
Забаўка для  вaчэй – душы

А як рукам - паветра мацаць?
Як  вуснам  - хмаркi цалаваць?
Яны ня слухаюць -  дрыжаць
Туды бяз любай не патрапіць!
I  літасць - слёзы пралiваць…

Вось гэта  спэўнае Каханне
Вось гэта Божа – Благадаць