Людинi

Диана Майская 2
Життя швидкоплинне, не час зволікати,
Не час розкисати, як світ – мілина.
Горіти, любити, страждати, літати!
Життя лиш єдине, і доля одна.
Спинайся на ноги! Смакуй щохвилинну
Оцю неповторну, усміхнену мить!
Життя, мов примара, що плине і плине,
І ти його мусиш достойно прожить!
Спіткнешся – буває. То станеш сильнішим.
Легкої дороги собі не шукай.
У полум’ї гарту ти душу потішиш.
Як любиш – люби, а страждати – страждай.
Не думай, що в тебе одного страждання,
Що тільки у тебе на серці болить,
Твої остороги, твої нарікання
Невже ж то наблизять омріяну мить?
Ти людям душі не віддай на поталу,
У світу для людства закони свої.
Багато – не гордуй, не плачся, як мало.
Не грій коло серця чужої змії.
Ніколи не тішся улесливим словом,
В біді – не полиш. В самоті – не забудь.
Не скривди. Пробач. Будь господарем слова.
Будь просто собою. Людиною будь…