Сям я. Пасха

Юры Шышко
бел.

Доўгая пляце  дорога
Рушнік  думак , коўдру мар
То ў гару  , то з пад гары
След вядзе ад двух вазоў
Як  не ступішь у рэку двойчы
Так і не заплюшчыш вочы
Шпацыруючы дамоў

У дамашняй таямніцы
Спіць , ляжыць начная ціш
Вокам міргае лампадка
У калысцы немаўлятка
Ня ле , мале , бу –гу –гу
Неабсяжсць столі – мары
Разважае нам дзіцятка
Ад дзяцей квітнее хатка .

Ў печы вогнішча  гудэ 
Бурбалкi  у чыгуне
На патэльне каўбаса
Водар , водар – чыста рай
На другой шкварцуюць шкваркі .
И кумпяк нашпiгаваны -  на прыпёку,
Морквай, часныком ды салам.
Ды бутэлька у куфры з боку,
Жонкай схована ляжыць .
І няхай пакуль што пост,
Свята мінула пагост.
Праз узыход прыбудзе у хату
Вось званы ужо кіпяць :
Уваскрос Хрыстос і Шчасце,
У кожную дабыта хату,
Кожнага  абняць .