Кохання

Валентин Шваб
чи знаєш ти, що то кохання?
що то пристрасть і запал?
чи це душевні намагання
заповнити в собі провал?

напевне, не у тому справа,
коли закохуєшся знов
у те, як виглядає дама,
і думаєш, що це любов

та була в цій думці хиба
не любов то. це обман.
накличеш ще й на себе лиха
як не визнаєш це сам.

любов - гіркая пряність.
як скуштуєш ти це вперше
відчуєш на секунду радість,
та надалі - буде гірше.

так будеш знать, що це кохання,
коли все тіло в болі кривить,
і коли побачити її бажання
тебе у голод й спрагу живить.