Воблакi

Иван Кунцевич
Воблакі плывуць над лугам
І над рэчкай, і над полем,
І кружаць як быццам снегам
Чайкі белыя над морам.

Святлом ціхім душу раня,
Воблакі бесперапынна
Ад заходу да світання
Плывуць у край дзе канюшына

І дзе пах духмяны лета:
Аеру, чароту, сена,
Дзе зямля цяплом сагрэта
Сцежка дзе дамоў нятленна.

І плывуць яны ў свет новы:
Яркі, сонечны і мілы,
Забываючы суровы
Свет да болю цяжкі, стылы.




Облака

Облака плывут над лугом,
И над речкой, и над полем,
Словно кружат друг за другом
Чайки белые над морем.

В голубом сиянье света
Облака плывут куда-то
От заката до рассвета,
Может, в край, где пахнет мята?

Где духмяный запах лета:
Камыша, аира, сена,
Где земля теплом согрета
И тропа домой нетленна.

И плывут они в мир новый:
Яркий, солнечный и милый,
Забывая мир суровый:
Горький, тягостный и стылый.